DST / aat + makoto yokomizo architects

first_img DST / aat + makoto yokomizo architects “COPY” Area:  329 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/194049/dst-aat-makoto-yokomizo-architects Clipboard CopyAbout this officeaat + makoto yokomizo architectsOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentsDabasShibuyaHousing3D ModelingJapanPublished on January 03, 2012Cite: “DST / aat + makoto yokomizo architects” 03 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesPanels / Prefabricated AssembliesProdemaProdEx Wood Facade in the Aspen Art MuseumSealantsSikaRenovation of Zeitz MuseumSinksBradley Corporation USAVerge Coordinated Soap Dispenser and Faucet SetsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Etch PrintingWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEngineered Wood FlooringAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)Australian Oak Engineered FlooringLouvers / ShuttersConstruction SpecialtiesSunshades – Airfoil LuxMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?DST / aat + makoto yokomizo architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/194049/dst-aat-makoto-yokomizo-architects Clipboard DST / aat + makoto yokomizo architectsSave this projectSaveDST / aat + makoto yokomizo architects ArchDaily Projects CopyApartments•Shibuya, Japan Apartments Japan Photographs Photographs:  Hiro SakaguchiText description provided by the architects. Alleyways Approximately 10 years ago, Daikanyama’s scenery changed drastically with the disappearance of the Dojunkai Apartment building. However, this area called Daikanyama Machi has escaped the wave of redevelopment and maintains its status as a Category 1 residential area with 60% building area and 300% floor-area ratio. The several alleys that extend from the valley path known as Castle Street down to Hachiman Dori on the ridge are a unique feature of this town. The narrow and stepped slopes are free from automobiles and spotted with cafes and shops housed in old renovated buildings. Thanks to these alleys, visitors to this town can taste the delight of small discoveries. This is the town where this 1 basement + 4 story building sits. Save this picture!© Hiro SakaguchiRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena Apeldoorn40% vacant space The challenges in this design were to create 40% of vacant space on the property and to lure visitors to the upper floor without the use of an elevator. After repeated studies on sunshine restrictions, we settled at placing the building on the southwest side and creating open space on the northeast side. We wanted to make this vacant lot sitting inside the space between two buildings look like another one of the alleyways unique to this city. We looked forward to seeing people wandering in out of curiosity of what lies there. Of course, the vacant alley-like space is a dead end that leads nowhere but at the end it is a retaining wall made from Ohya stone. For me, the mossy wall sitting in this ever changing city was an important presence engraved with the history of this city. The stairs leading up to the upper floor was placed facing this wall as if gouging into the building exterior. A view of the city and its surroundings is exposed more with every floor traveled up. Meanwhile, onlookers also realize that there is a mansion surrounded by green sitting inconspicuously on top of these walls. Save this picture!© Hiro SakaguchiContinuity of vertical directions I believe that the continuity of vertical directions in such sequential space shares common values with TEM, KEM, and KES. However, the discovery of staircase alleys as seen in Daikanyama was of great significance. When going up and down the stairs of DST, I hope that visitors will feel the changes of weather and season and shift their eyes to the city of Daikanyama today and the cluster of new and old buildings breathing inside this city.Save this picture!© Hiro SakaguchiProject gallerySee allShow less’Housing With a Mission’ Project at the Hong Kong and Shenzhen Biennale on Architect…ArticlesHarbor Revitalization Proposal / PARKArticlesProject locationAddress:Shibuya, Tokyo, JapanLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share 2009 Architects: aat + makoto yokomizo architects Area Area of this architecture project Year:  “COPY” Save this picture!© Hiro Sakaguchi+ 31 Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *